www.aaveet.com
Rosa och det rosa spöket Rosa går långsamt ut i korridoren mot det gamla golvuret.
Då ser Rosa något som får henne att stelna till.
Något svävar framför uret.
Och det något stirrar på Rosa.
Beställ!

Haamu

Haamu är ett litet förlag, som fascineras av lokalhistoria och dess sagor, sägner och sanningskorn. Också av det konstigare slaget.

Nyhet: Rosa och det rosa spöket | Rosario Garcia Gil

Rosas familj har flyttat in i ett gammalt hus som har varit obebott länge. Rosa tycker att det är ett riktigt äventyr att undersöka alla gamla saker. Det bästa är nog ändå hennes eget rum som är alldeles rosa. Det gamla golvuret har gått sönder. Men varje natt vaknar Rosa av att klockan slår tolv slag. Först känns det lite kusligt, men tack vare spökklockan hittar Rosa en ny vän. Och hennes nya vän är också rosa!

Rosario Garcia Gil är en spansk barnboksförfattare och växtbiolog, som tror på spöken. Eller åtminstone på rosa spöken.

Andarnas stad

Efterfrågan på Tiina Hautalas slutsålda ”Andarnas Stad – Spökhistorier från Vasa” (illustrationer Suvi Kari, översättning Carita Nyström) har varit stor. Men nu kommer äntligen ett uppdaterat nytryck ut. Boken introducerar sina läsare i Vasas lokalhistoria med ett spöklikt grepp. Våra spöken för oss från museer till hotell, historiska byggnader och kaféer. ”Aaveiden kaupunki” finns också på finska. Boktrailer: Andarnas stad

Den stammande dödskallen

Tiina Hautalas barnbok ”Den stammande dödskallen” (illustrationer Suvi Kari, översättning Yvonne Hoffman) tar med sig barnen på ett sjörövaräventyr i Kvarkens skärgård.

Genom den fascinerande ön Båkholmen går en naturstig över spångar och steniga fält. Utflykten får en oväntad vändning när skelettet som spökar på ön plötsligt ber barnen hjälpa till med ett evinnerligt problem. Boktrailer: Den stammande dödskallen

Andarnas Österbotten

”Andarnas Österbotten – spökhistorier från land och hav”, introducerar sin läsare i västkustens lokalhistoria med ett spöklikt grepp. Våra spöken för oss från vindpinade skärgårdsöar till västkustens städer och ännu längre in i landet mot de bördiga slätterna. ”Aaveiden Pohjanmaa” finns också på finska. Boktrailer: Andarnas Österbotten

Produktionen, som presenteras på Haamus webbsidor, kan du köpa i vår HaamuShop samt från välförsedda bokhandlar och nätbokhandlar. Det finska utbudet ser du genom att klicka på länken ”Suomeksi” uppe på sidan.

Haamu YouTube

Tror du på spöken?

aaveet_kartta

Vare sig du tror eller inte så har det alltid funnits spökhistorier. Med spökkartor  (aaveet.com) kan du bekanta dig med Österbottens och Vasas spökhistorier och legender.

Takaisin alkuun